Agenda

Optreden aanmelden
Resultaat 1-8 van 8 items.

LA VUELTA HOLANDA, EEN MUZIKALE ETAPPE!

2022-07-10
theaterdinersalon De Avenue
Waterstraat, Breda
In augustus 2022 doet de beroemde Vuelta wielerronde Nederland aan en wordt Breda een belangrijke etappeplaats. Ter gelegenheid van dit bijzondere evenement hebben de bekende jazzmusici en organisators Michael Varekamp en Harry Kanters een speciaal muzikaal programma ontwikkeld in het kader van Spaanse elementen in de jazz. Speciaal hiervoor is de Spaanse klarinettist Marti Mitjavilla uitgenodigd! Het optreden vindt plaats in de benedenzaal van De Avenue 15:00-17:30 hr onder muzikaal gastheerschap van Michael Varekamp en Harry Kanters. Speciaal voor de start van de Vuelta leiden Michael Varekamp en Harry Kanters het publiek door de prachtige, meeslepende en swingende muziek van Jelly Roll uit het begin van de vorige eeuw. Classic Jazz die bol staat van blues, swing, en opwindende ritmes uit de Spaanse en Cubaanse muziek.
Michael Varekamp trompet, zang Harry Kanters piano Marti Mitjavila (ESP) klarinet Harry Emmery contrabas Erik Kooger drums
In plaats van een welkomst-koffie worden er dit keer in de pauze hapjes geserveerd. De zaal gaat open om 14:30 hr. Reserveren gaat via een email aan 4kanters@ziggo.nl met vermelding van het aantal personen.
Prijs: €12,50, gepast betalen
Tijd: 15:00-17:30

Liever in de Kluiz dan Thuiz met Scott Hamilton

2022-09-14
Theater De Bussel
Torenplein 12, Oosterhout
Sinds de jaren negentig reist Sco tt Hamilton de hele wereld af om als solist op te treden in clubs en op jazzfestivals. Sinds 1978 komt Hamilton voor optredens in Nederland, voor het eerst met de Concord All Stars, Benny Goodman en Rosemary Clooney op het North Sea Jazz Festival. Met de Concord All Stars maakte hij twee platen op North Sea. Begin jaren negentig ging Jerry Steyger exclusief zijn management in Nederland verzorgen en boekte hem hier met nationale groepen zoals Pim Jacobs & Rita Reys, Cees Slinger Trio, Trio Rob van Bavel, Bernard Berkhout, Eric Timmermans, Frits Landesbergen, Cor Bakker, Metropole Orkest, Millennium Jazz Orchestra, Mariniers Kapel, Dutch Swing College Band, Laura Fygi, Trio Johan Clement, Toots Thielemans en het Trio van Rein de Graaff.

Bron Theater de Bussel Oosterhout
Prijs: 15 euro
Meer info: https://www.theaterdebussel.nl
Tijd: 20.30

King King + Black Bottle Riot

2022-09-15
Mezz
Keizerstraat 101, Breda
De mannen van de Britse blues-rock band King King weten indruk te maken met hun catchy blues-rock. De band werd in de zomer van 2008 gevormd in Lincoln. Als snel verzamelde ze een stevige groep fans. Meerdere albums volgden en het meedogenloze touren kon beginnen, en dat was een succes! In 2016 sleepte de band maar liefst vijf British Blues Awards naar zich toe. King King werd met lovende recensies overspoelt en werd omringt met vreugde van de liefhebbers van classic rock.


Prijs: € 20,50
Meer info: https://www.mezz.nl/programma
Tijd: 20.30

Papa Dré Jazz Band

2022-09-18
De Linde
Lambertusstraat 7, Etten-Leur
Papa Dré Jazz Band is opgericht in 1994 en bestaat dit jaar dus 26 jaar. Zij zijn gespecialiseerd in oude stijl jazz. Het repertoire omvat een breed scala van oorspronkelijke muziek geschreven in de jaren 1915 tot 1945 en bestaat uit plm. 150 nummers.


Prijs: € 2,50
Meer info: https://www.jazzettenleur.nl/
Tijd: v.a. 14.00 uur

Marvelous Millie and The Magic Jazz Cats

2022-10-16
De Linde
Lambertusstraat 7, Etten-Leur
Het orkest heeft een breed repertoire van Jazz Standards tot Nederlandstalige liedjes. De stijl is de vroege swing met “shuffle” achtige kenmerken.
Ss, Ts, ldr: Toon Oomen Trb, Sb: Bart Goosen Sb, Tr, Voc en Flageolet: Henk van Belkom Banjo: Theo Konings Drums: Jos van Zuien Vocaal: Mirjam Sengers

Prijs: € 2,50
Meer info: https://www.jazzettenleur.nl/
Tijd: v.a. 14.00 uur

Dennis Van Aarssen met bigband

2022-10-20
Theater de Nieuwe Nobelaer
Anna van Berchemlaan 2, Etten-Leur
Dennis van Aarssen, winnaar van de Edison Jazz 2020, brengt een avond vol met heerlijke oude muziek en prachtige nieuwe songs. Samen met zijn bigband verzorgd hij een show die je gezien moet hebben!

Bron: Theater de Nieuwe Nobelaer Etten Leur
Prijs: 27,50
Tijd: 20.15

Eric Steckel

2022-10-21
Mezz
Keizerstraat 101, Breda
n een tijdperk waarin pedaalborden, laptops en samples normaal zijn geworden, gaat Eric Steckel tegen de stroom in. Hij brengt zijn luisteraars terug naar een tijd waar gitaren luid werden bespeeld met goede versterkers. De Amerikaanse bluesrockgitarist wordt gezien als één van de grootste talenten in het genre. Zijn debuutalbum ‘A Few Degrees Warmer’ werd opgenomen toen Steckel nog maar 11 jaar oud was. Een jaar later nodigde de blues/rock legende John Mayall hem uit op het podium met de Bluesbreakers. Eric liet een blijvende indruk achter en in 2004 mocht hij met Mayall mee als gast bij diverse optredens. Sindsdien speelde hij over de hele wereld op bluesfestivals en bracht hij diverse albums uit. Met meer dan 20 jaar ervaring brengt hij een energie en passie naar het podium dat nooit teleurstelt.


Prijs: 17,50
Tijd: 20.30

Sweet Mumtaz Serenaders

2022-11-22
De Linde
Lambertusstraat 7, Etten-Leur
Dit orkest bestaat uit oud leden van Miss Lulu's White Red Hot Orchestra en speelt in dezelfde stijl.


Prijs: € 2,50
Meer info: https://www.jazzettenleur.nl/
Tijd: 14.00